Grønningen 3

7361  Ejstrupholm

[email protected]

Rullende skolestart er Ejstrupholm Skoles svar på skolereformen, som har 3 overordnede mål:

Øge elevernes læring, mindske uligheder i forhold til social baggrund og bedre trivsel.

Rullende skolestart betyder, at nye elever starter umiddelbart efter at være fyldt 6 år. Vi har valgt, at børnene ruller ind i grupper til september, november, februar og maj.

Helt overordnet er meningen med rullende skolestart, at:

• Eleverne får en roligere skolestart.

• Eleverne får mere opmærksomhed.

• Eleverne får bedre mulighed for at blive undervist på deres niveau.

• Eleverne får hjælp af både personale og andre elever til skolestarten.

• Undgå skoleudsættelser. Hvis eleven har brug for at vente, kan skolestarten udsættes 3 måneder til næste optag.

• Skabe de bedste betingelser for læring.

• Eleverne skaber flere relationer, på tværs af alder, som gerne skulle modvirke konflikter og skabe en tryggere hverdag.

Vi startede skoleåret 2015-16 med 22 elever. Herefter ”rullede” eleverne ind hver 3. måned, så vi nu er ca. 90 børn som starter 1. februar 2017.

Dermed har vi nu lidt erfaring og opbyggede rutiner, som vi vil bygge videre på og udvikle kontinuerligt.

Venlige hilsner

Brian Nielsen, SFO og mellem-leder